ÀnimaTEA
Autisme
    Enllaços   Més informació
"Si li dones un peix a una persona podrà menjar un dia,
però si li ensenyes a pescar podrà menjar tota la vida"

 Seqüències ÀnimaTEA

Què és?: Seqüències ÀnimaTEA és una aplicació de descàrrega gratuïta creada per ÀnimaApp i l’equip d’ÀnimaTEA, dissenyada per treballar la seqüenciació temporal per a tauletes amb sistema operatiu Android. Es tracta d’una aplicació pensada per a que cada usuari pugui crear les seves pròpies seqüències i treballar l’ordre i l’explicació d’aquestes amb el seu fill/a d’una manera senzilla i útil. Aquesta aplicació resulta molt útil sobre tot per substituir el material imprès alhora de treballar aquesta activitat.

Intervenció Psicoeducativa en Autisme: una de les dificultats que ens trobem en el tractament dels nens/es amb Autisme (TEA) és l’anticipació de les activitats diàries, l’ordre en les rutines i la comprensió de la temporalitat. Per aquest motiu, treballar amb imatges i amb seqüències resulta molt útil i efectiu. Ordenar i explicar seqüències temporals ajuda a la comprensió de l’entorn i del dia a dia de les persones amb autisme. De totes maneres, el que ens interessa més és disposar de recursos que siguin suficientment adaptables a cada cas en concret, ja que cada persona te unes necessitats i característiques pròpies. Amb Seqüències ÀnimaTEA podem adaptar tots els materials a cada persona, utilitzant imatges i/o fotografies del seu entorn i del seu dia a dia.

Per poder treure el màxim benefici d’aquesta aplicació és necessari l’ús de la motivació i el reforç positiu, així com una estructura correcte alhora de treballar amb ella.

Com funciona?: l’aplicació és molt senzilla i intuïtiva, però alhora funcional. Consta d’una pantalla d’inici que condueix cap al Menú principal. En aquest Menú podem seleccionar 4 tipus de modes de treball: des de seqüències de 3 imatges fins a seqüències de 6. Un cop s’escull el mode de treball l’usuari pot seleccionar les imatges que conformaran la seqüència directament des de la Galeria d’Imatges del dispositiu. Les imatges poden ser fetes amb la càmera de fotos del dispositiu o descarregades d’internet. Un cop es col·loquen les imatges a la pantalla ja es pot procedir a ordenar-les, arrossegant-les fins al requadre correcte. Si l’alumne no col·loca les imatges en l’ordre correcte l’aplicació disposa d’un botó per tornar a posar les imatges en la seva posició original per tornar a començar. També hi ha un botó per esborrar les imatges de la seqüència i poder seleccionar-ne de noves.

Altres activitats: tot i que l’aplicació està pensada per treballar seqüències temporals, també pot ser útil per crear Agendes Visuals (per explicar a l’alumne les activitats que es faran durant el dia o explicar els passos d’una rutina en concret) o per treballar l’explicació d’Històries Socials.

Seqüències per descarregar:

Historietes per descarregar:

Descarrega't l'aplicació gratuïtament amb la teva tauleta a: